Grönkålspaj

Grönkålspaj

Britt R. lott nr 15

 

Pajskal:

75 g smör

2,5 dl mjöl

1 dl kvarg

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Arbeta ihop allt och tryck ut i pajformen (ca 24 cm i diameter)

Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet 10 minuter.

 

Fyllning:

250 g grönkål

3 rödlökar

1 msk olja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 dl riven cheddarost

1 dl grovhackade valnötter

 

Hacka och förväll grönkålen, skala och skiva löken.

Fräs grönkål och lök i olja.

 

Äggstanning:

3 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

 

Fördela grönskalsblandningen och osten i pajskalet.

Strö över valnötterna.

 

Grädda i nedre delen av ugnen 26 -30 min.

 

Går bra att frysa in lämpliga portionsbitar.