Britt R. lott nr 15
Pajskal:
75 g smör
2,5 dl mjöl
1 dl kvarg
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop allt och tryck ut i pajformen (ca 24 cm i diameter)
Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Fyllning:
250 g grönkål
3 rödlökar
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl riven cheddarost
1 dl grovhackade valnötter
Hacka och förväll grönkålen, skala och skiva löken.
Fräs grönkål och lök i olja.
Äggstanning:
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
Fördela grönskalsblandningen och osten i pajskalet.
Strö över valnötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen 26 -30 min.
Går bra att frysa in lämpliga portionsbitar.
Copyright 2013 © All Rights Reserved