Färsfylld Squash

Färsfyllda squash (zucchini)

Anneli S. lott 13


2 portioner:

 

2 st squash

olivolja

 

Fyllning:

 

200 – 250 g köttfärs eller veg. färs

75 g fetaost

½ tsk salt

1 tsk oregano

finhackad lök (eller lökpulver)

ev. pressad vitlök (eller vitlökspulver)

1 msk tomatpuré

 

Lite riven ost till gratineringen

 

Dela squashen på längden. Kröp ur innehåll med en sked, men lämna en kant runt om mindre än 1 cm. Spara urkröpet till fyllningen. Pensla med olivolja.

Stek i ugnen 10 – 15 min på 225 grader.

 

Fyllning:

Stek färsen och löken i olja. Blanda i squash-urkröp. Salta och krydda.

Smula ner fetaosten och rör om tills osten smält.

Fyll squashen med färsröra och strö över riven ost.

Gratinera i ugnen 20 minuter.

 

OBS! Squash heter zucchini på italienska.