Anneli S. lott 13
2 portioner:
2 st squash
olivolja
Fyllning:
200 – 250 g köttfärs eller veg. färs
75 g fetaost
½ tsk salt
1 tsk oregano
finhackad lök (eller lökpulver)
ev. pressad vitlök (eller vitlökspulver)
1 msk tomatpuré
Lite riven ost till gratineringen
Dela squashen på längden. Kröp ur innehåll med en sked, men lämna en kant runt om mindre än 1 cm. Spara urkröpet till fyllningen. Pensla med olivolja.
Stek i ugnen 10 – 15 min på 225 grader.
Fyllning:
Stek färsen och löken i olja. Blanda i squash-urkröp. Salta och krydda.
Smula ner fetaosten och rör om tills osten smält.
Fyll squashen med färsröra och strö över riven ost.
Gratinera i ugnen 20 minuter.
OBS! Squash heter zucchini på italienska.
Copyright 2013 © All Rights Reserved