PT - våffelkalas 1999

Våffelkalas i det gröna


22 augusti 1999


(PT) En grön och skön dag i solen fick några av de boende på Österbo under torsdagen. 


Fårölottens koloniträd gårdsförening hade bjudit in pensionärerna som fick en trevlig utflykt och bjöds kaffe med nygräddade våfflor. 

En gång per vecka brukar de boende på äldreboendet Österbo åka på utflykt tillsammans med personalen. På torsdagen gick färden till Fårön för att strosa runt på det mysiga kolonilottområdet.


De 15 pensionärerna har idag tur med vädret. Solen håller sig framme trots mörka moln på himlen. En del har bekanta som äger en kolonilott och passar därför på att besöka dem. Efter rundturen är det dags för kaffe.


Miljöombyte

Vid ett bord står Eivor Vikström, Inger Brännström och Rose-Marie Axelsson från koloniföreningen och gräddar våfflor till de fikasugna besökarna. 


- Ett bra initiativ av koloniföreningen att bjuda in oss. Det är trevligt för de boende med miljöombyte, säger Lilian Åkerlund, vårdbiträde på Österbo som är en av fem personal som följer med på resan. 


Färölottens dag i fjol blev välbesökt. Den 22 augusti upprepar koloniträdgårdsföreningen arrangemanget och håller öppet hus med underhållning och försäljning.  En del av detta fick alltså Österbos boende en försmak av på torsdagen.


Eivor Vikström, Inger Brännström och Rose-Marie Axelsson från Fårölottens koloniträdgårdsförening bjöd gästerna från Österbo på kaffe och våfflor som gräddades på plats. 

Foto: YVONNE FÅNG

Lilian Åkerlund, vårdbiträde på Österbo tillsammans med Valborg Johansson, boende trivdes under utflykten till Fåröns kolonilottsområde.