Om oss

Fåröns Koloniområde

Det välskötta området med 38 bebyggda lotter på sammanlagt 12.000 kvadratmeter stort område, vackert inbäddat mellan skog och vatten, är en inbjudande idyll fylld med grönskande växter, pittoreska stugor och trädgårds- och odlings-intresserade pitebor.

 

Många av medlemmarna i Fårölotten tillbringar stora delar av den varma årstiden på sina lotter och i sina stugor, där de gärna övernattar. Medlemmarna har mycket nära till bad, rekreation, motionsslinga och promenadavstånd till centrum.

 

Under sommaren råder det stor aktivitet på koloniområdet. Trädgårdsodling, en del av det svenska kulturarvet, betyder trivsam samvaro, utvecklande gemenskap och inte minst frisk luft och lagom motion och den lyxkänsla man får av att kunna plocka och äta det man själv har odlat.

 

Föreningen har gemensamma utrymmen med dusch, toaletter, bastu och grillplatser. I det fina föreningshuset finns utrymmen för möten, fest och övernattningsrum som medlemmarna och deras närmaste kan disponera men som även uthyres till allmänheten för en rimlig peng.

 

Bebyggelsen i övrigt på Fårön består av en blandning av villor och sommar- stugor. På norra Fårön, där Fårölotten ligger, finns det ett friluftsområde med strövstigar, rast- och grillplatser.

 

Längst ut på ön, på promenadavstånd från Koloniområdet, ligger Fåröns stugby med camping, bastu, pool, kiosk, sällskapsrum, minigolf mm.

 

Vill du komma i kontakt med föreningen; [maila styrelsen]

Har du frågor ang. kolonigården;

[maila Ann-Britt - klicka här]

 

Föreningens bankgiro: Bg 5644-8301