Laxburgare

Laxburgare med fänkål- och äppelslaw

Britt R. lott nr 15


Urgoda laxburgare med vitlök och grön eller röd chili. Servera med en fräsch slaw på fänkål och äpple.

Laxburgare:

600g lax, färsk eller färs

1 klyfta vitlök, riven

1 grön eller röd chili, finskuren med kärnhus

1 ägg

1-2 msk barbequesås

Salt


Fänkål- och äppelslaw:

1 huvud fänkål, tunt hyvlat

1 rött äpple, rivet med skal

1 citron (skalet av en citron och ev. lite citronsaft)

1 dl dill, finskuren

2 dl tjockflytande yoghurt

Salt


Hamburgerbröd

Blanda samman yoghurt med dill, fänkål, citronskal och äpple. Smaka av med salt.


Mal eller finfördela laxen. Blanda lax med ägg, vitlök, chili, barbequesås och salt.


Forma fina biffar och stek dem i matfett, gärna smör, i ca 3 - 4 min på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.


Rosta bröden.