Britt R. lott nr 15
Urgoda laxburgare med vitlök och grön eller röd chili. Servera med en fräsch slaw på fänkål och äpple.
Laxburgare:
600g lax, färsk eller färs
1 klyfta vitlök, riven
1 grön eller röd chili, finskuren med kärnhus
1 ägg
1-2 msk barbequesås
Salt
Fänkål- och äppelslaw:
1 huvud fänkål, tunt hyvlat
1 rött äpple, rivet med skal
1 citron (skalet av en citron och ev. lite citronsaft)
1 dl dill, finskuren
2 dl tjockflytande yoghurt
Salt
Hamburgerbröd
Blanda samman yoghurt med dill, fänkål, citronskal och äpple. Smaka av med salt.
Mal eller finfördela laxen. Blanda lax med ägg, vitlök, chili, barbequesås och salt.
Forma fina biffar och stek dem i matfett, gärna smör, i ca 3 - 4 min på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
Rosta bröden.
Copyright 2013 © All Rights Reserved